به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ناصر کرمی راد گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده پیش بینی میکنیم ظرف ۱۰ سال آینده جزو کشورهای دوم یا سوم تولید خاویارپرورشی در جهان باشیم.
کرمی راد ادامه داد: طبق گزارش سازمان فائو، ایران در سال ۲۰۱۹ در تولید خاویار پرورشی گونه بلوگا یا فیل ماهی که ارزشمندترین گونه خاویار پرورشی در جهان است، رتبه نخست را به خود اختصاص داد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران افزود: کشور چین در حال حاضر رتبه نخست تولید خاویار پرورشی را در بین کشورهای دنیا در اختیار دارد.
وی، میزان تولید خاویار پرورشی و گوشت ماهیان خاویاری را در سال گذشته به ترتیب ۱۲ تن و بیش از ۳۵۰۰ تن بیان کرد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایرژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: سال گذشته طبق آمار گمرک ایران، بیش از ۴ تن خاویار پرورشی و بیش از یک هزار تن گوشت ماهیان خاویاری به ارزش ۱۶ میلیون دلار از کشور صادر شد.
کرمی راد افزود: خاویار پرورشی ایران به طور عمده به ۲۴ کشور دنیا در سال گذشته در حوزه آسیا، اروپا، آمریکا و خاورمیانه صادر شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران ادامه داد: مابقی خاویار پرورشی در بازار داخلی عرضه شده است.
کرمی راد اضافه کرد: خاویار پرورشی گونه بلوگا در سال گذشته با قیمت هر کیلوگرم ۱۲ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان در بازار داخلی عرضه شده است و در حال حاضر قیمتی معادل ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان عرضه میشود.
آمارهای غلط وزارت جهاد
اما سخنگوی گمرک، آمار اعلامی توسط یکی از مدیران وزارت جهاد در خصوص صادرات چهار تن خاویار در سال ۹۹ را اشتباه خواند.
سید روح الله لطیفی گفت: صادرات خاویار در سال ۹۹، دوهزار و ۲۸۲ کیلوگرم به ارزش یک میلیون و ۸۵ هزار و ۶۷۴ دلار بوده است و آمار اعلامی توسط یکی از مدیران وزارت جهادکشاورزی، آمار دقیقی نبوده و فاصله زیادی با واقعیت دارد.
لطیفی ضمن تاکید بر دقت در ارائه آمار توسط مدیران کشور گفت: ارائه آمار دقیق میتواند در بررسی واقعیتهای میدانی و برنامه ریزی صحیح در مسیر رونق اقتصادی کشور مؤثر باشد.
سخنگوی گمرک در ادامه افزود: در سال ۹۹، امارات متحده عربی با خرید ۵۶۰ کیلوگرم خاویار، آلمان ۲۲۰ کیلوگرم، ژاپن ۲۰۲ کیلوگرم، بلژیک ۲۰۱ کیلوگرم و اسپانیا ۱۹۹ کیلوگرم، پنج مقصد اول صادرات خاویار ایرانی بودند.
لطیفی در خصوص سایر خریداران خاویار از ایران گفت: روسیه ۱۷۵، انگلستان ۱۶۳، هلند ۱۲۵، هنگ کنگ ۶۷، کویت ۴۹، تایوان ۴۶، سنگاپور ۴۵، استرالیا ۳۴، عمان ۳۳، ایتالیا ۳۱، ونزوئلا ۳۰، سوئیس ۲۸، قطر ۲۶، کانادا ۲۰، تایلند ۱۳، کره جنوبی ۶، نیجریه ۵، کامبوج ۳ و سوئد یک کیلوگرم خاویار از کشورمان در سال ۱۳۹۹ خریداری کردند.
سخنگوی گمرک در خصوص صادرات خاویار در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ توضیح داد: هزار و ۲۶۸ کیلوگرم خاویار با کد تعرفه ۱۶۰۴۳۱۰۰ به ارزش ۵۳۹ هزار و ۴۹۰ دلار در نیمه نخست امسال به ۲۳ کشور دنیا صادر شد که امارات با خرید ۴۱۰ کیلوگرم، انگلستان ۲۱۳، پرتغال ۸۲، کویت ۷۷ و ژاپن ۷۶ کیلوگرم در رتبههای نخست خرید این محصول از ایران در این مدت قرار دارند.
لطیفی تاکید کرد: جزئیات صادرات و واردات کالاها، در سایت گمرک ایران، بخش آمار با فرمت اکسل در معرض دید عموم قرار دارد، بنابراین مدیران مرتبط با تولید و تجارت خارجی، کارشناسان، پژوهشگران و علاقمندان میتوانند با مراجعه به آن اطلاعات دقیق را احصا کنند.
نظر شما